Duels van PSV mogelijk verplaatst na uitschakeling in Europa
i

Kay int Veen

Duels van PSV mogelijk verplaatst na uitschakeling in Europa

admin • 21:23, 08-08-2017 / Laatste Update: 14:11, 07-01-2024

Mogelijk worden er komend seizoen eredivisiewedstrijden van PSV verplaatst van de zondag naar de zaterdag. PSV had bij de KNVB aangegeven om in de eerste seizoenshelft graag op zondag te willen spelen, in verband met de duels in de Europa League. In dat toernooi wordt er telkens op donderdag gevoetbald. PSV werd vorige week echter uitgeschakeld door het Kroatische Osijek NK en hoeft niet meer aan de bak in Europa.

Belangen van Fox Sports

In totaal speelt PSV nu 19 keer op zondag, 12 keer op zaterdag en 3 keer op woensdag. PSV speelt het grootste gedeelte van zijn thuiswedstrijden ‘traditioneel’ op de zaterdagavond. De KNVB en Fox Sports onderzoeken nu of er nog competitiewedstrijden van PSV verplaatst kunnen worden.

PSV heeft daar zelf geen verzoek voor ingediend, maar het is duidelijk dat Fox Sports ervoor openstaat om het speelschema aan te passen. In verband met de tv-registraties ziet de rechtenhouder liever niet dat PSV, Ajax, Feyenoord op dezelfde dag spelen. In de eerste seizoenshelft komen de 3 topclubs 6 keer op dezelfde speeldag in actie.

Of en hoeveel wedstrijden van PSV er worden verplaatst, hangt ook samen met de prestaties van Ajax in Europa. Als de Amsterdammers het hoofdtoernooi van de Europa League bereiken, dan speelt die club zijn eredivisieduels het liefst op de zondag. Wedstrijden van PSV kunnen mede daardoor eventueel verzet worden naar de zaterdagavond.

Het is nog niet duidelijk wanneer de KNVB, Fox Sports en de betrokken clubs de knoop doorhakken. "De KNVB heeft ons natuurlijk geholpen door ons in eerste instantie zo laat mogelijk op zondag te laten voetballen”, zei algemeen Toon Gerbrands erover. "We zouden het prima vinden als we terug naar de zaterdag gaan, laat dat duidelijk zijn. Als ze het ons vragen, dan zeggen we ‘ja’.”

Ondertussen zijn PSV-supporters op Facebook een actie gestart om wedstrijden van zondag naar zaterdag te laten verplaatsen.