Duitse 'Kult-trainer' blokkeert 50 auto's en staat in stadion voor schut

Duitse 'Kult-trainer' blokkeert 50 auto's en staat in stadion voor schut

admin • 20:15, 15-12-2015 / Laatste Update: 19:21, 12-12-2023

Volledig verrast keek Peter Neururer in de rust van Arminia Bielefeld tegen FC St. Paul (0-0) op. Het nummerbord van zijn auto werd in het stadion van de 2. Bundesligaclub omgeroepen. Zijn verkeerd geparkeerde wagen zou namelijk liefst 50 (!) auto's geblokkeerd hebben. Het kenteken uit Gelsenkirchen werd al snel herkend door veel toeschouwers. 

De 60-jarige 'Kult-trainer' is momenteel clubloos. Neururer was in het midden/westen van Duitsland aanwezig als analist voor de Duitse televisiezender Sport 1. Hij keek dan ook even vreemd op toen toeschouwers in de rust omdraaiden en 'Neururer, Neururer!' begonnen te scanderen. Ze legden al snel de link dat de auto uit Gelsenkirchen van Neururer moest zijn. "Ik was totaal verrast", zei Neururer tegen persbureau DPA. "Toen die mensen zich omdraaiden en ineens mijn naam begonnen te roepen, besefte ik dat het inderdaad om mijn auto ging."

Toch zegt Neururer dat zijn slechte parkeerplek niet zijn schuld is. "Ik heb de aanwijzigingen opgevolgd die ik kreeg. De politie is zo net geweest om mijn auto te verzetten. Nu kent wel iedereen hier mijn auto, maar dat is geen probleem."