Van Dumfries had Van Bommel niet ontslagen hoeven worden: 'Spelers nemen het zich kwalijk'
i

BSR Agency

Van Dumfries had Van Bommel niet ontslagen hoeven worden: 'Spelers nemen het zich kwalijk'

admin • 17:55, 16-12-2019 / Laatste Update: 10:04, 05-01-2024

Denzel Dumfries hoorde maandagochtend dat zijn trainer Mark van Bommel ontslagen werd. De PSV-aanvoerder sprak de trainer zondag ook al via de telefoon. ,,Toen zei hij al dat hij maandag een gesprek had op de club. Dan weet je eigenlijk al genoeg", zegt hij tegen het AD.

Van Dumfries had Van Bommel helemaal niet ontslagen hoeven worden. Hij vindt het dan ook ‘heel heftig en schokkend’ dat de coach is weggestuurd. ,,Toen ik de trainer sprak was hij emotioneel, het valt hem zwaar. Hij is een clubman, ook een supporter van de club. Ik heb tot het einde toe vertrouwen gehad in deze trainer, maar er moest wel wat gebeuren, dat lijkt me duidelijk. Het kan niet dat je als PSV zijnde maar 2 van de laatste 12 wedstrijden wint. We moeten kritisch naar elkaar kijken, dat nemen wij onszelf als spelers ook echt wel kwalijk.”

Verantwoordelijk

De vleugelverdediger voelt zich ook verantwoordelijk voor wat er op het veld is gebeurd. ,,De trainer wordt nu afgerekend op het resultaat, maar met deze ploeg mogen wij zo'n reeks niet neerzetten. Dat is pijnlijk en confronterend.”