Dusan Tadic wilde 'finale' spelen tegen AZ: 'Dat er geen kampioen komt, is een ramp'
i

BSR/Soccrates Images

Dusan Tadic wilde 'finale' spelen tegen AZ: 'Dat er geen kampioen komt, is een ramp'

admin • 13:39, 26-04-2020 / Laatste Update: 17:53, 13-12-2023

Als het aan Ajax-aanvoerder Dusan Tadic had gelegen, was er wel degelijk een 'finalewedstrijd' tegen AZ gekomen, om zo de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie te beslissen. Dat zegt de Serviër in een interview met het Spaanse AS.

Ajax eindigt nu zonder titel als 1e in de Eredivisie en heeft zo de beste papieren om de groepsfase van de Champions League te halen. AZ moet daarentegen hoe dan ook voorrondes spelen. Toch is Tadic niet blij met dit besluit van de KNVB.

"Zoals het nu gaat is het niet eerlijk. Iedereen die mij kent, weet dat ik een voetballer ben en van het spelletje houd. Ik speel om wedstrijden te winnen, om prijzen te pakken en mooie dingen te bereiken, zegt Tadic. "We hadden een goed seizoen en als we dan als nummer 1 het Champions League-ticket krijgen, zouden we ook de titel moeten krijgen"

Wedstrijd tegen AZ

Volgens de Servische captain van Ajax was een laatste duel tegen dan ook een mooi slotstuk geweest. "Ik zou zeker akkoord gegaan zijn met een finale. Ik had graag tegen AZ gespeeld" [...] "Dat er geen kampioen komt, is een ramp."

Gezondheid

Dat betekent niet dat Tadic ten koste van alles door had willen voetballen. Ook hij vindt dat de gezondheid altijd voorop staat. "Het is duidelijk dat dat nu het belangrijkste is. We moeten ons nu aan de voorschriften houden zodat het normale leven zo snel mogelijk weer kan terugkeren"