Eerlijke Pique: 'We voelden dat Real Madrid superieur was'
i

REUTERS

Eerlijke Pique: 'We voelden dat Real Madrid superieur was'

Brian Vesseur • 10:45, 17-08-2017 / Laatste Update: 12:55, 12-12-2023

"We voelden dat Real Madrid superieur was", zei Gerard Pique. De verdediger had net met FC Barcelona verloren van de aartsrivaal. In Madrid werd het 2-0 in de strijd om de Supercup, nadat De Koninklijke in Barcelona ook al met 1-3 had gewonnen.

,,We zitten niet in ons beste moment, en zijn ver verwijderd van het niveau dat we bij dit team en bij deze club gewend zijn'', zei verdediger Gerard Piqué.

Hoofdrol voor Asensio

Voor Real was het, na winst van de Europese Supercup, al de tweede prijs dit seizoen. Vanwege de schorsing van Cristiano Ronaldo mocht Marco Asensio woensdag vanaf het begin meedoen. Na vier minuten opende de aanvaller al de score, nadat hij zondag in de eerste ontmoeting in Camp Nou (1-3) ook al een van de treffers van Real voor zijn rekening had genomen.

Bijna vanuit stand krulde hij woensdag de bal vanaf zo'n 30 meter met links over doelman Marc-André ter Stegen. ,,Die treffer van zondag was fraai, maar deze ook'', aldus Asensio. ,,Ik doe er dit seizoen alles aan zoveel mogelijk minuten te mogen spelen.''