Eljero Elia over Istanbul Basaksehir: 'Ze laten nog wel eens een betaling na' (video)

Trevor Wagener • 23:54, 14-07-2019 / Laatste Update: 19:01, 08-01-2024

Voetballer Eljero Elia speelt bij het Turkse Istanbul Basaksehir, de ploeg die vorig jaar net geen kampioen werd in Turkije. Zondag oefende de ploeg in Oostenrijk op trainingskamp en verloor met 2-1. Elia speelde alleen de 1e helft mee en sprak na afloop met Jack van Gelder van Ziggo.

Zo is er zo nu en dan wel eens wat onrust bij de Turkse topclub. Vooral de afspraken rondom salarissen worden niet altijd nagekomen. Dat weet ook Elia.

Afspraken

"Ze laten soms nog wel eens een betaling na. Na 3 maanden kan je dan naar de FIFA stappen en zeggen dat je weg wil, alleen is dat heel disrespectvol naar de president. Hij heeft jou gehaald en gevraagd om voor hem te komen werken. Het kan eigenlijk niet maar gebeurt wel."

Of de 32-jarige aanvaller hier zelf last van heeft, wordt niet duidelijk. "Als ze mij zolang niet zouden betalen, zou ik weggaan", grijnsde hij tegen Van Gelder. Ook had Elia lof voor Ajax.

"Je kan zien dat zij al wat verder zijn. Zij spelen binnenkort ook Champions League, en dit was voor ons pas de 2e wedstrijd."