Emery de juiste man voor Arsenal: de frisse wind die de club nodig had
i

ProShots

Emery de juiste man voor Arsenal: de frisse wind die de club nodig had

admin • 16:58, 22-11-2018 / Laatste Update: 10:35, 15-01-2024

Al 16 wedstrijden blijft Arsenal ongeslagen. En dat allemaal onder het gezag van Unai Emery. Na 12 jaar onder Arsene Wenger te hebben gespeeld, blijkt Emery de juiste man: de frisse wind die de club nodig had.

Onder Wenger veranderde Arsenal in een aanvallend team met spelers die goed waren aan de bal, zegt Emery over zijn voorganger. Leuk die lovende opmerkingen, maar er is ook kritiek. Emery wil de 'techniek en aanvallende vrijheid' weer combineren met goede verdediging. Dat gebeurde daarvoor nog te weinig.

Sterk veranderd

"De Premier League is heel erg veranderd. Kijk naar het verschil met 20 jaar geleden", zegt Emery. "Manchester City en Chelsea zijn veel groter geworden. Ook Everton is een stuk sterker. Geld heeft een hoop veranderd. In de Premier League is er zoveel geld dat iedere club 1 of 2 topspelers heeft."

Toch moeten de spelers nog meer groeien in hun prestaties, vindt Emery. "De laatste 5 wedstrijden speelden we er namelijk 4 gelijk, dus er is genoeg ruimte voor verbetering. Ons doel is om bij de eerste 4 te eindigen. Dat zal niet makkelijk worden.” Een mooie klus voor deze frisse wind dus.