Engelse analisten willen dat De Gea plaatsmaakt voor talent bij United onder de lat
i

EPA

Engelse analisten willen dat De Gea plaatsmaakt voor talent bij United onder de lat

Martijn Baars • 16:51, 20-07-2020 / Laatste Update: 07:23, 05-01-2024

Engelse voetbalanalisten vinden dat David De Gea onder de lat bij Manchester United plaats moet maken voor Dean Henderson, maar manager Ole Gunnar Solskjaer wil de Spanjaard niet laten vallen. Niet voor het eerst dit seizoen blunderde De Gea zondag in de verloren halve finale van de FA Cup tegen Chelsea (3-1).

"David weet dat hij die bal had moeten hebben", zei de Noorse trainer over de 2-0 van Mason Mount. "Voor een veldspeler is het zoveel makkelijker om een fout te herstellen dan voor een keeper. Maar David had daarna toch nog 2 of 3 fantastische reddingen."

'Het is tijd'

Solskjaer noemde De Gea onlangs nog de beste doelman ter wereld. De 29-jarige Spanjaard, die al sinds 2011 voor ManUnited speelt, grijpt dit seizoen echter nogal eens mis. "Als een keeper een fout maakt, of misschien 2, dan moet je hem het vertrouwen blijven geven", zei oud-topvoetballer Alan Shearer als analist bij de BBC. "Maar hij blijft fouten maken. Ik denk dat het tijd is om Dean Henderson als nummer 1 naar Manchester te halen."

'De Gea is onherkenbaar'

Henderson is door Manchester United uitgeleend aan Sheffield United. De 23-jarige Engelsman maakt daar een sterke indruk. "De Gea is onherkenbaar, ik zie niet meer de keeper die in 5 jaar tijd 4 keer werd uitgeroepen tot speler van het jaar", zegt oud-speler Phil Neville. "Hij maakt fouten. Een zelfverzekerde De Gea had alle goals van Chelsea voorkomen. Hij presteert wisselvallig en dat kost United wedstrijden."