Deze Eredivisiespelers hadden ook wel eens mot met de politie
i

Pro shots

Deze Eredivisiespelers hadden ook wel eens mot met de politie

admin • 14:04, 25-09-2018 / Laatste Update: 23:59, 05-01-2024

FC Groningen-keeper Sergio Padt kwam zondag in problemen met de politie. De aanvoerder van de Noorderlingen raakte een beetje slaags met conducteurs in de trein. Padt heeft zijn aanvoerdersband inmiddels ingeleverd en moet nog vrezen voor verdere straffen. Maar Sergio is echt niet de enige Eredivisiespeler die voor even het verkeerde Padt nam.

Badum tsss. Slecht woordgrap inderdaad. Sorry daarvoor. Om het goed te maken vind je hier 7 spelers die in hun tijd in de Eredivisie ook in aanraking kwamen met de politie.

Gino Coutinho (ADO)

De doelman van ADO Den Haag werd in 2009 veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden omdat hij te maken zou hebben met een grote wietplantage.

Jesper Drost (PEC Zwolle)

Jesper Drost wordt in juni 2014 aangehouden. Justitie verdenkt de toenmalig speler van PEC van een poging tot doodslag en het verlaten van de plaats van een ongeval. Drost zou ingereden zijn op 2 20-jarige mannen, met wie hij ruzie zou hebben gehad. Drost brengt 4 dagen in de cel door. Uiteindelijk wordt Drost bestraft met 50 uur taakstraf, er kan niet worden bewezen dat Drost de jongens expres wilde pakken.

Purrel Fränkel (De Graafschap)

Purrel Fränkel werd in februari 2012 veroordeeld tot 15 dagen cel omdat hij in een auto zou hebben gereden terwijl hij zijn rijbewijs in had moeten leveren.

Eljero Elia (Feyenoord)

Elia werd in 2016 veroordeeld tot een boete van 750 euro voor het mishandelen van een man. De buitenspeler van Feyenoord vierde samen met wat vrienden de winst op AZ in de halve finale van de beker in de stad en kreeg daar ruzie. Een 26-jarige man uit Delft werd daarbij zo hard geslagen, dat hij buiten bewustzijn raakte. Hij liep ook een gebroken neus op. Hij deed aangifte tegen Elia en zijn vrienden.

Jeroen Zoet en Maxime Lestienne (PSV)

Als speler van PSV werd Maxime Lestienne in 2016 aangehouden na een vechtpartij in Eindhoven tijdens een stapavond. Jeroen Zoet probeerde de aanhouding te voorkomen, maar moest daardoor ook mee naar het bureau.

Theo Lucius (PSV)

Theo Lucius werd in 2006 veroordeeld tot 240 uur werkstraf voor betrokkenheid bij een ongeluk met vuurwerk in 2004. De toenmalig speler van PSV zou illegaal vuurwerk hebben geleverd aan een man, die bij het afsteken van het vuurwerk op oudejaarsdag 2003 een oog verloor. Het leverde Lucius naast de werkstraf ook de bijnaam 'Boem Boem-Theo' op.

Kenny Tete (Ajax)

Kenny Tete kreeg in 2016 een taakstraf opgelegd van 60 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Tijdens een avondje stappen misdroegen hij en zijn vrienden zich. Toen de politie hem wilde arresteren beledigde hij hen en wist hij zijn handen niet thuis te houden. In hoger beroep werd de straf voor Tete teruggebracht tot een geldboete van 500 euro.

Guyon Fernandez (Feyenoord)

Guyon Fernandez kreeg in 2014 een werkstraf van 40 uur opgelegd. De toenmalig spits van Feyenoord had voor een ongeluk gezorgd op de Rotterdamse Coolsingel. Fernandez reed niet te hard, maar 'onoplettendheid' zorgde voor het ongeluk.

Rachid Bouaouzan (Sparta Rotterdam)

In 2004 liep FC Twente-speler Niels Kokmeijer een heftige botbreuk op na een vreselijke tackle van Sparta-speler Rachid Bouaouzan. De overtreding was zo erg, dat justitie zich er mee ging bemoeien. Zij vonden het een vorm van zware mishandeling. Uiteindelijk kreeg Bouaouzan een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden.