Erik ten Hag verwacht geen transfers: 'Iedereen blijft binnenboord, ben ik van overtuigd'
i

BSR

Erik ten Hag verwacht geen transfers: 'Iedereen blijft binnenboord, ben ik van overtuigd'

Trevor Wagener • 17:45, 10-01-2020 / Laatste Update: 21:40, 04-01-2024

Ajax-trainer Erik ten Hag hoeft zich geen zorgen te maken. Alle sleutelspelers van de Amsterdammers zullen binnenboord blijven en in ieder geval géén transfer maken. Dit zei de coach op trainingskamp in Qatar tegen de NOS.

Ook snapt de manager de discussie wel rondom het verblijf van Ajax in Qatar. "Ik volg het nieuws ook." Al zijn zijn hoofdbrekens andere dan hetgeen waar de voetbalvolgers vooral over praten. De defensie bijvoorbeeld. Daley Blind zal er een tijdje niet bij zijn vanwege hartklachten. Ook ging Ten Hag in op hoe zijn ploeg de vervelende decembermaand heeft verwerkt.

"De spirit in de groep is goed, levendig. Er wordt veel gelachen maar er is ook strijd. Dat moet ook, want wij zijn topsporters. Wij willen grenzen verleggen." Ook valt het volgens de coach allemaal wel mee met het sportieve verval aan het einde van 2019. "We hebben een fantastisch jaar gehad, met slechts 1 slechte week waarin we van Willem II, Valencia en AZ verloren."

Krakkemikkig

Ook die oorzaak is bekend. "We hebben wat problemen gehad in aanvallende zin. Het ontbrak ons aan diepgang. Dat had te maken met blessures." Die kwetsuren in aanvallend opzicht zijn grotendeels voorbij. Quincy Promes doet weer helemaal mee en de rentree van David Neres nadert ook. Met de komst van huurling Ryan Babel zou je zelfs kunnen zeggen dat er een luxeprobleem aan gaat dienen, maar daar wil Ten Hag niks van weten.

"Neres is nog niet helemaal wedstrijdfit en ook Klaas-Jan Huntelaar heeft nog wat klachten. Daarom vonden wij het noodzakelijk om te anticiperen op de transfermarkt." Als het aan Ajax, blijft het daarbij deze transferwindow. Algemeen directeur Edwin van der Sar liet al doorschemeren uitgewerkt te zijn op de transfermarkt.

BLIJF

Toch zullen er de komende 3 weken tot aan de deadline vrijwel dagelijks namen van Ajacieden in Engelse, Spaanse of Italiaanse sportkranten in verband worden gebracht met Europese topclubs. Ten Hag weet wel beter. "Ik geloof daar niet in. Wij houden onze sleutelspelers aan boord. Daar ben ik van overtuigd."