🎥 | Even wat positieve corona: hulde aan Jesús Corona en stadion Corona
i

BSR

🎥 | Even wat positieve corona: hulde aan Jesús Corona en stadion Corona

admin • 13:13, 22-03-2020 / Laatste Update: 22:35, 13-12-2023

Niet alles met het label 'corona' is destructief en ziekmakend. Natuurlijk is er het welbekende biermerk, maar er zijn ook spelers met 'corona' in hun naam.

Zij kunnen er ook niets aan doen dat ze voor altijd herinnerd gaan worden aan het virus dat wereldwijd toeslaat. Daarom richten we ons hier even op de mooie dingen die deze corona's laten zien.

En 1 van hen is een goede bekende van Eredivisiefans: Jesús Corona. De Mexicaan speelde tussen 2013 en 2015 46 keer voor FC Twente. Check hier wat goals en skills:

Joe Corona

Bij LA Galaxy loopt de middenvelder Joe Corona rond. Hij heeft ook Mexicaanse roots en kwam uit voor het Amerikaanse nationale elftal. Dit is 'm:

Nog 1 Jesus Corona

Corona betekent in het Spaans 'kroon'. Het is een vrij normale achternaam in Mexico. Geen wonder dus dat er nog 1 Jesus Corona actief is in de voetbalwereld. Deze JC is een doelman en staat al sinds 2005 onder de lat van het Mexicaanse elftal. Hier is-ie actief voor de club Cruz Azul:

Estadio Corona

Tot slot: er is zelfs een stadion dat de naam 'corona' draagt! Het Estadio Corona staat in de stad Torreón en werd geopend in 2009. Het is het thuis van de 6-voudig landskampioen Santos Laguna. In deze video krijg je een virtuele rondleiding:

View this post on Instagram

A post shared by Jesus Tecatito Corona (@jesustecatitoc) on