Everton-coach last kerstmis af: 'Ze hebben geen gezelligheid verdiend'
i

Pro Shots / Action Images

Everton-coach last kerstmis af: 'Ze hebben geen gezelligheid verdiend'

admin • 14:46, 13-12-2017 / Laatste Update: 14:36, 07-01-2024

Slecht nieuws voor iedereen die bij Everton speelt: Kerstmis gaat dit jaar niet door. Oké, oké, niet écht, maar wel het feest dat de spelers normaal vieren. Volgens coach Sam Allardyce verdienen ze de gezelligheid niet...

Dat Everton tussen 26 december en 1 januari 3 wedstrijden moet spelen heeft vast ook meegespeeld in de beslissing van de coach. "Ik heb verteld dat er geen kerstfeest komt, omdat het op dit moment niet goed is", zei Allardyce tegen het Engelse Sky Sports.

De kerstborrel stond volgende week op het programma, tussen de wedstrijden tegen Swansea City en Chelsea in. "Ik heb de spelers gezegd dat ik ze terug zal betalen als we in januari zitten. We gaan dan sociaal doen. Het is namelijk erg belangrijk dat de spelers - in de omgeving van vandaag met sociale media - niet te veel van zichzelf gaan genieten", vervolgde de 63-jarige coach.

Goede positie = feest

"Er wordt veel van hen gevraagd. Er komt dus pas een feest als we in een periode zitten waarin we ons in een zeer goede positie bevinden", aldus de Engelsman.