Failliet verklaard Sporting Lokeren fuseert met amateurclub KSV Temse
i

BELGA

Failliet verklaard Sporting Lokeren fuseert met amateurclub KSV Temse

Martijn Baars • 14:18, 23-04-2020 / Laatste Update: 16:01, 05-01-2024

Sporting Lokeren fuseert met KSV Temse. Daarover bereikte de failliet verklaarde Belgische voetbalclub een akkoord. KSV Temse speelt in België op het 2e amateurniveau.

De nieuwe Waaslandse fusieclub gaat KSC Lokeren-Temse heten en zal op het 2e amateurniveau uitkomen. De thuiswedstrijden zijn in het stadion van Lokeren. Het beloftenteam speelt de thuisduels bij Temse. De jeugdafdelingen van beide clubs worden samengevoegd.

Dikke schuld

Lokeren, in de jaren 70 en 80 een subtopper waar onder anderen René van der Gijp van 1982 tot 1984 speelde, bungelde onderin op het 2e Belgische profniveau. De club van trainer Stijn Vreven en de Nederlander Guus Hupperts zat met een schuld van zo’n 5 miljoen euro. Voorzitter Louis de Vries had eerder al laten weten zich bij voorbaat neer te leggen bij het vonnis.

Emotioneel betoog

In een emotioneel statement op de clubsite bedankt het bestuur van de club de fans. "Het einde van een tijdperk is aangebroken. Op 22 juni van dit jaar zou onze mooie club 50 jaar geworden zijn. Net geen halve eeuw, maar wel 49 onvergetelijke jaren met historische momenten."