FC Barcelona zoekt voor het eerst een naamsponsor voor iconisch stadion Camp Nou
i

AP

FC Barcelona zoekt voor het eerst een naamsponsor voor iconisch stadion Camp Nou

Martijn Baars • 16:22, 21-04-2020 / Laatste Update: 05:25, 06-01-2024

Barcelona wil voor 1 jaar een naamsponsor voor het beroemde Camp Nou-stadion om geld op te halen in de strijd tegen corona. Het bestuur zegt dat het gehele bedrag gedoneerd zal worden. Camp Nou heeft nooit een naamsponsor gehad.

"Voor de 1e keer heeft iemand de mogelijkheid om zijn naam op Camp Nou te zetten en alle opbrengsten zullen voor de mensheid zijn", vertelt Jordi Cadoner, vice-president van de Catalaanse club. "We willen ons kroonjuweel inzetten voor het gevecht."

300 miljoen euro

Barça had al plannen om de naamrechten van het stadion te verkopen, maar zou dat voor het eerst willen doen in 2023. Daarmee hoopt de club zo'n 300 miljoen euro binnen te halen, dat vooraf wordt betaald door een sponsor die 25 jaar lang op het stadion zal staan. Met het geld wil Barcelona het stadion en andere faciliteiten renoveren.

Camp Nou + sponsor

Cardoner zegt dat dit corona-initiatief los staat van de toekomstige sponsor, maar mocht de geldschieter een langetermijncontract aan willen gaan, dan zou dat ook kunnen. Het stadion zal de naam Camp Nou blijven houden en daar wordt dan de sponsornaam aan toegevoegd.