FC Den Bosch maakt met 10 man einde aan bekersprookje Excelsior'31

Proshots

admin • 23:00, 15-12-2015 / Laatste Update: 13:49, 08-01-2024

RIJSSEN - FC Den Bosch zit bij de laatste acht in de strijd om de KNVB-beker. In een wedstrijd, waarin de ploeg bijna vijf kwartier met tien man speelde, won het elftal van trainer Rene van Eck met 1-3 bij hoofdklasser Excelsior'31.

Den Bosch kwam al binnen 10 minuten op 0-1 toen Vykintas Slivka een voorzet van Furhgill Zeldenrust binnen kopte. 6 minuten later ging het helemaal mis toen doelman Kees Heemskerk rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler buiten de zestien.

Gelijkmaker

Met een man minder was Den Bosch  lang de onderliggende partij tegen de felle hoofdklasser. 9 minuten voor rust kopte Vosskuhlerr de 1-1 binnen.

Ruim een kwartier in de tweede helft kreeg Den Bosch een strafschop na een handsbal van Excelsior-aanvoerder Isa. Zeldenrust schoot de penalty onberispelijk binnen.

Spannende slotfase

Excelsior'31 ging op zoek naar de 2-2, maar Den Bosch bleef overeind. 14 minuten voor tijd maakte Tim Hofstede aan alle twijfels een eind door de 1-3 binnen te koppen.