FC Utrecht-dame bezoekt Nesu: 'Petje af voor deze doorzetter!' (foto)
i

anp

FC Utrecht-dame bezoekt Nesu: 'Petje af voor deze doorzetter!' (foto)

Trevor Wagener • 00:04, 01-08-2017 / Laatste Update: 14:19, 12-12-2023

Iedereen herinnert zich Mihai Nesu nog. De voormalig FC Utrecht-speler liep in 2011 een dwarslaesie op na een ongelukkige botsing op de training en moest noodgedwongen stoppen met voetballen. FC Utrecht-medewerkster Marianne Werdler besloot hem op te zoeken in Roemenië.

Ze had Nesu al vaker beloofd dat ze zou langskomen, maar telkens kwam het er niet van. "Het moest er nu toch écht maar eens van komen!”, schrijft Werdler, voor veel oud-spelers hét aanspreekpunt binnen de club, op de website van FC Utrecht.

"Het weerzien was heel fijn en ontroerend”, stelt Werdler. Natuurlijk hadden ze het ook over 'hun' FC Utrecht. "Mihai volgt vanuit Roemenië alles op de voet en weet precies welke spelers er nu voetballen”, vertelt Werdler. Nesu vroeg haar of zij het team en de trainer wil complimenteren met de goede prestaties van afgelopen seizoen en wenst ook de supporters mooie trips in Europa.

(tekst loopt door onder de foto)

Passie

Werdler sprak Nesu niet alleen over voetbal."Over het leven en zijn stichting. Mihai vertelde met heel veel passie over het revalidatieverblijf dat hij heeft opgericht en runt met een fantastisch team. Elke dag besteedt hij zelf 4 á 5 uur aan zijn lichaam. Mihai leeft erg gezond en heeft veel aan zijn geloof”, zegt Werdler.

De medewerker kwam niet met lege handen aan in Roemenië. Tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werden de wedstrijdshirts van Sébastien Haller geveild voor 2.000 euro. Dat bedrag gaat naar de stichting van Nesu. "Hij glunderde toen ik het hem overhandigde”, zegt Werdler, die zich liet inspireren door de oud-verdediger.

Never give up, Nesu

"Hij is erg dankbaar. Het leven zat tegen, maar hij heeft veel moois teruggekregen. Ondanks zijn gevecht, blijft hij positief. Mihai werkt hard, is gezond en een goed medemens. Petje af voor deze doorzetter! Wat een winnaar en wat een voorrecht om bij jou te mogen zijn!"