FC Utrecht hengelt Senegalese international Lamine Sané binnen

Trevor Wagener • 11:20, 08-02-2020 / Laatste Update: 04:30, 07-01-2024

FC Utrecht heeft de gewenste verdedigende versterking gevonden in de persoon van Lamine Sané. De ervaren Senegalees van 32 jaar trainde vrijdag voor het eerst mee en heeft een contract getekend tot het einde van dit seizoen.

Hij moet het gat opvullen dat Willem Janssen met zijn blessure achterliet. Na de blessure van Janssen ging FC Utrecht op zoek naar een centrale verdediger. De club hoopte Thomas Basila (20 jaar) los te weken van FC Nantes, maar die bleek niet haalbaar.

Jeugd kans geven

In de laatste dagen van de transferwindow liet FC Utrecht blijken dat er niet koste wat kost iemand bij moest komen, om zo ook in te kunnen zetten op de eigen jeugd. Toen alle zogeheten buitenkansjes geen optie meer waren, leek de club zich er bij neer te leggen dat het de rest van het seizoen met een wat uitgedunde verdedigingslinie moest doen.

Technisch directeur Jordy Zuidam kon het niet laten rusten en keek ook na de deadline van de transferwindow om zich heen. Toen kwam Lamine Sané in beeld, die vrijdag na zijn 1e training meteen een contract kreeg voorgeschoteld.

Bagage

Sané heeft meer dan 200 duels met Girondins Bordeaux in de Ligue 1 in de benen en kwam daarna uit voor Werder Bremen en Orlando City SC. De 35-voudig international genoot na zijn vertrek bij die club een transfervrije status.