Fenerbahçe maakt eindelijk 700.000 euro over aan NEC voor Kadioglu
i

BSR Agency

Fenerbahçe maakt eindelijk 700.000 euro over aan NEC voor Kadioglu

Martijn Baars • 13:28, 29-04-2020 / Laatste Update: 23:10, 05-01-2024

NEC heeft het geld van Fenerbahçe binnen. De Turkse topclub betaalde dinsdagmiddag eindelijk de 700.000 euro, het restant van het transferbedrag dat de Nijmeegse voetbalclub nog te goed had na de transfer van Ferdi Kadioglu in de zomer van 2018. Dat schrijft De Gelderlander.

"Ik zat in bespreking en werd door Rifki Holla, onze medewerker op financiën, naar beneden geroepen”, zegt NEC-directeur Wilco van Schaik. "Kijk even op het scherm, zei hij alleen maar. Toen zag ik het bedrag staan. We zijn enorm blij en opgelucht dat Fenerbahçe het geld heeft overgemaakt. Deze maand hebben ze ons keurig op de hoogte gebracht dat het geld er eind april zou zijn.”

Enorm proces

Ferdi Kadioglu werd in 2018 voor 1,5 miljoen euro verkocht aan Fenerbahçe, maar het duurde lang voordat de Turken het volledige bedrag overmaakten. "Dit is een enorm proces geweest. We hebben er 11 maanden achteraan gezeten”, zegt Van Schaik.

Langs het randje gegaan

De directeur kaartte de zaak aan bij de wereldvoetbalbond FIFA die Fenerbahçe verplichtte te betalen. "Al die tijd hebben we met geld moeten schuiven. We zijn heel zuinig geweest. We zijn echt langs het randje gegaan."