Ferguson 'dwong' Ronaldo om met rugnummer 7 te spelen

Ferguson 'dwong' Ronaldo om met rugnummer 7 te spelen

admin • 20:21, 03-04-2017 / Laatste Update: 15:11, 08-01-2024

In een promotiefilmpje voor een nieuwe Nike-schoen vertelt Cristiano Ronaldo dat Sir Alex Ferguson hem bij Manchester United 'dwong' om met een bepaald rugnummer te spelen. "Ik dacht het rugnummer 28 te krijgen, maar Ferguson zei me: 'Ik wil dat je nummer 7 draagt.' Ik was verrast."

Ronaldo toonde al snel dat hij het nummer 7, dat in het verleden behoorde aan iconen als Cantona en Beckham, meer dan waard was. Bij Manchester United werkte de huidige ster van Real Madrid intensief aan zijn fysieke conditie en aan zijn spel. "Het was de start van mijn voetbalsuccessen", zegt Ronaldo. "Ik verbeterde niet alleen mijn techniek maar ook mijn lichaam."

7

De belangrijke jaren bij Manchester dienden als inspiratiebron voor Ronaldo's Chapter 4: Forged for Greatness-voetbalschoenen. Het design is een knipoogje naar de manier waarop gloeiend heet ijzer gesmeed wordt. Zo zien we op de schoen een degradé van rood en oranje - een verwijzing naar gesmolten ijzer - naar de metaaltinten op de bovenzijde. In het CR7-logo op de zijkant verwijst de prominente 7, naast de al even zichtbare CR, naar zijn overgang naar het nummer zeven in die jaren. Op de hiel staat Ronaldo's vorige nummer 28 in Romeinse cijfers.