Hooligans van Feyenoord en Fortuna al jaren betrokken bij geheime knokpartijen
i

Pro Shots

Hooligans van Feyenoord en Fortuna al jaren betrokken bij geheime knokpartijen

admin • 21:09, 09-10-2016 / Laatste Update: 22:24, 05-01-2024

Hooligans van Feyenoord en Fortuna Sittard zijn al jaren betrokken bij heftige knokpartijen in de bossen of op het platteland. Dat vertelt Nieuwsuur zondagavond in de uitzending. De gevechten worden in het geheim gehouden en heten ook wel freefights omdat alles is toegestaan, op de voorwaarde dat er geen wapens worden gebruikt. Dikke gevechten met de blote handen dus.

De hooligans vertellen in de uitzending van Nieuwsuur weinig over de gevechten, maar geven wel toe dat ze plaatsvinden. De vechtersbazen kiezen bewust om niet te rellen in en rond voetbalstadions, maar voor de plekken in de natuur. Ze zien het als 'minimale pakkans, maximale confrontatie', wordt verteld in de uitzending. Gaat er dus ongetwijfeld hard aan toe...

België

De Nederlandse hooligans gaan geregeld op de vuist in de natuur met supporters van Standard Luik, Gent en Genk. "De kick hè. De adrenaline natuurlijk. De adrenaline die je voelt in je lijf, dat kun je niet beschrijven", vertelt een Gentse hooligan zondagavond in Nieuwsuur.

Politie op de hoogte

De Nationale Politie is op de hoogte van de heftige knokpartijen en tolereert ze niet, ook al wordt doorgaans met blote handen gevochten, zonder wapens en op plaatsen waar niemand het merkt. Van de leiders van de harde kernen wordt een dossier opgemaakt, om ze harder aan te kunnen pakken.