Fouten in Cyprus: Coach Streppel wacht met zijn spelers al 3 maanden op geld
i

Pim Ras Fotografie

Fouten in Cyprus: Coach Streppel wacht met zijn spelers al 3 maanden op geld

admin • 23:48, 23-02-2019 / Laatste Update: 07:22, 08-01-2024

Het is chaos bij Anorthosis Famagusta. De Cypriotische club, waar Jurgen Streppel trainer is, heeft de selectie al 3 maanden niet uitbetaald.

De club heeft op dit moment zelfs geen dokter in dienst door de geldproblemen, zo laat de oud-trainer van Willem II en Heerenveen weten na de laatste competitiewedstrijd voor de Cypriotische play-offs. 

Eigenlijk is Famagusta als 5e geëindigd, waardoor ze mee mogen doen aan de playoffs met de beste 6 teams. Maar de ploeg krijgt 6 punten aftrek, omdat de net aangetrokken keeper Francis Uzoho eerder deze maand is opgesteld terwijl zijn medische papieren niet in orde waren. De 3 punten uit die wedstrijd werden ook nog eens afgepakt omdat die werd omgezet in een 0-3 nederlaag.

De coach reageerde tegenover het AD vanuit Cyprus en vertelt dat hij niet helemaal verrast is. ,,Toen ik hier in oktober heen ging, wist ik dat je met dit soort dingen te maken kunt krijgen. Ik ga ervan uit dat het allemaal goed komt, maar voor de ploeg is het niet makkelijk geweest. We wilden vandaag een soort statement maken met zijn allen en hopen dat het uiteindelijk in orde komt. Mijn contract is waterdicht, dus ik ga niet uit van problemen. Ik wil er ook niet te veel naar buiten toe over zeuren, omdat dit dingen zijn waarvan je weet dat ze kunnen gebeuren. Toch was het vandaag tijd om even een punt te maken.”

Streppel nam op Cyprus tijdens een persconferentie het woord, terwijl de spelers van Anorthosis naast hem in de zaal stonden. ,,Ondanks alle problemen hebben ze zich heel professioneel opgesteld en winnen we vandaag ook nog in de absolute slotfase. Dat zegt wel iets over ze, het is niet makkelijk geweest.”