Frank Wormuth een jaar langer trainer bij Heracles
i

BSR

Frank Wormuth een jaar langer trainer bij Heracles

Sjors Tanis • 17:02, 05-02-2020 / Laatste Update: 23:46, 04-01-2024

Frank Wormuth (59) is ook volgend seizoen trainer van Heracles. De club heeft de optie in het contract van de Duitse trainer woensdag gelicht.

Het wordt zijn 3e seizoen in Almelo, hiervoor werkte de trainer 10 jaar bij de Duitse voetbalbond.

Docent

Daar was hij hoofddocent van de trainersopleiding en bondscoach van Duitsland onder 20 jaar. Na al die jaren borrelde er iets bij hem: "Ik wilde graag nog een keer ergens op het hoogste niveau trainer zijn”, zei hij destijds.

Opvolger Stegeman

Heracles meldde zich bij hem, Wormuth werd onderworpen aan een uitgebreide sollicitatieprocedure en voldeed aan de eisen van de club. Hij kreeg de baan en volgde trainer John Stegeman op, van wie de club na 4 jaar afscheid had genomen. De in Nederland onbekende coach uit Freiburg kwam met zijn eigen spelopvatting, doceerde zijn ploeg over patronen en systemen. En hij trainde harder en vaker dan zijn voorganger. 

Lange pauze

Dat ging niet altijd makkelijk en stuitte in het begin nog weleens op weerstand. Twee keer per dag trainen, met een lange pauze tussendoor, werd ook niet door alle spelers gewaardeerd. Maar Wormuth is overtuigend en duidelijk: de ploeg paste zich aan en inmiddels weet de selectie niet beter meer en zijn ze fitter dan ooit.

Dat Wormuth er nog een jaar aan vastplakt in Almelo, is geen verrassing. Bij Heracles kreeg hij de opdracht om met jonge groeibriljanten aan de slag te gaan, zodat ze later doorverkocht kunnen worden. Deze winter maakte de club een grote klapper met de recordverkoop van Lennart Czyborra aan Atalanta Bergamo.