Frenkie ziet Oranje makkelijk winnen, maar: 'Tegen Duitsland moet het beter'
i

Pim Ras Fotogrtafie

Frenkie ziet Oranje makkelijk winnen, maar: 'Tegen Duitsland moet het beter'

admin • 07:49, 22-03-2019 / Laatste Update: 22:08, 12-12-2023

Een tevreden Frenkie de Jong na afloop van Nederland - Wit Rusland. Na de 4-0 zege op het kleine land mag je niets anders dan blij zijn, maar toch was Frenkie ook realisisch. "Het was best goed, maar we kunnen beter", zei hij na afloop.

Duidelijke taal volgt al snel: "Tegen Duitsland moet het zondag ook beter." De thuiswedstrijd tegen de Duitsers, de aartsrivaal van Oranje, is zondag de 2e wedstrijd in de EK-kwalificatiepoule van Nederland. Een overwinning kan Oranje vast een flinke zet in de goede richting geven.

De 1e horde, vs. Wit-Rusland, is dus in ieder geval al genomen. "We kwamen snel op 1-0, maar daarna speelden we wat minder”, aldus De Jong. "Zo’n cadeautje hadden we misschien niet verwacht. Na de 2-0 vielen we wat terug en leden we te veel balverlies. Maar uiteindelijk hebben we ons goed hersteld."

Check hier hoe Oranje de Wit-Russen opzij zette!

Kenny Tete

Sneu moment was het uitvallen van Kenny Tete, die als 3e invaller geblesseerd uitviel. "Het is jammer dat Kenny Tete uitviel en we al 3 keer hadden gewisseld", zei De Jong. "Daardoor speelden we de laatste 20 minuten met 10 man. Anders hadden we misschien nog wel met meer dan 4-0 kunnen winnen."