Gedegradeerde HSV en FC Köln blijven maar winnen in 2de Bundesliga
i

WITTERS

Gedegradeerde HSV en FC Köln blijven maar winnen in 2de Bundesliga

admin • 21:41, 07-12-2018 / Laatste Update: 03:00, 08-01-2024

HSV en FC Köln liggen op schema om binnen 1 jaar terug te keren naar de Bundesliga. Met Rick van Drongelen in de basis won de ploeg uit Hamburg op eigen veld met 1-0 van Paderborn. Köln was met 1-3 te sterk voor Jahn Regensburg.

De 2 traditieclubs die vorig seizoen degradeerden bezetten in de 2de Bundesliga de 2 bovenste plaatsen die recht geven op promotie. HSV is koploper met 34 punten uit 16 duels, Köln volgt op slechts 1 punt.

Geen makkelijke dag voor HSV

Tegen Paderborn, dat 2 keer de lat raakte, hadden Van Drongelen en co het niet makkelijk. Maar ook in de 6de competitiewedstrijd onder trainer Hannes Wolf bleef HSV (5 keer winst, 1 keer gelijk) ongeslagen. Khaled Narey zorgde al vroeg in de wedstrijd op aangeven van de Belg Orel Mangala voor de winnende goal.

Terodde grote man bij Köln

Bij FC Köln was Simon Terodde weer belangrijk. Met zijn 20ste goal van het seizoen (in slechts 15 duels) zette de 30-jarige spits zijn ploeg al in de 11de minuut op het goede spoor in de uitwedstrijd tegen Jahn Regensburg. Dominick Drexler maakte er voor rust nog 0-2.

Vlak na rust kwam Jahn via Sargis Adamyan terug, maar nog in dezelfde minuut hersteld Drexler met zijn 2de van de avond de marge: 1-3. De thuisclub eindigde het duel met 10 man. In de slotminuten kreeg Marcel Correia rood.