Gesloopte spelers Dynamo Dresden halen hard uit: 'Het kan ze geen reet schelen'
i

BSR Agency

Gesloopte spelers Dynamo Dresden halen hard uit: 'Het kan ze geen reet schelen'

Martijn Baars • 12:35, 19-06-2020 / Laatste Update: 04:37, 08-01-2024

De afgelopen weken waren voor de spelers van Dynamo Dresden slopend. Toen bij Holstein Kiel (2-0) de 7e wedstrijd in 19 dagen verloren ging, in die wedstrijden werd er ook 1 keer gelijkgespeeld en gewonnen, namen de emoties de overmacht bij verdediger Chris Löwe. Zijn interview verspreidde zich snel in Duitsland: "Het kan ze geen reet schelen."

Degradatie

Dynamo Dresden is 1 van de clubs waar het coronavirus zich het meeste heeft laten gelden. Binnen de club werden meerdere voetballers positief getest, waardoor Dresden pas 2 weken later aan het restant van het programma mocht beginnen dan de rest van de 2. Bundesliga. Na de hervatting gaat het dramatisch met de club uit het oosten van Duitsland. In de 7 wedstrijden die elkaar in razend tempo opvolgden werden slechts 4 punten gehaald, en met nog maar 2 wedstrijden voor de boeg staat de hekkensluiter 5 punten van de veilige 16e plek af. Alleen tussen de voorlaatste en laatste speelronde krijgen de spelers een week rust.

'Bureaustoelen van 5000 euro'

"Denk je nu echt dat de de DFL (Deutsche Fußball Liga, red.) of voorzitter Christian Seifert zich ook maar 1 seconde drukmaakt over wat dat met ons doet?”, begon Löwe direct geëmotioneerd aan zijn interview voor de camera van Sky Sports. "Het kan ze allemaal geen reet schelen. Uiteindelijk zijn wij degenen die de verdomde prijs betalen voor deze rotzooi. Deze mensen zitten in hun bureaustoelen van 5000 euro en nemen deze beslissingen, ten koste van ons. Wij werken ons om de 3 dagen een slag in de rondte en moeten dat bekopen."