Geweldig! Van kanker genezen Russ terug in wedstrijdselectie Frankfurt

Geweldig! Van kanker genezen Russ terug in wedstrijdselectie Frankfurt

admin • 19:39, 28-02-2017 / Laatste Update: 16:17, 05-01-2024

Marco Russ zit voor het eerst na te zijn behandeld voor teelbalkanker weer bij de wedstrijdselectie van Eintracht Frankfurt. De 31-jarige verdediger zal dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen Arminia Bielefeld beginnen op de bank.

Bij Russ werd aan het eind van vorig seizoen min of meer toevallig teelbalkanker geconstateerd. Dat gebeurde bij een dopingcontrole, waar bleek dat zijn hormoonwaarde veel te hoog was. De huidige nummer zes van de Bundesliga hield vertrouwen in de speler en verlengde zijn contract tot medio 2019.

Conditie-achterstand

Begin dit jaar keerde Russ terug op het trainingsveld, maar hij moest nog een flinke conditie-achterstand wegwerken. Nu is hij fit genoeg om weer een plaats in de selectie te krijgen.

,,Dit is een zeer emotioneel moment", vertelde Eintracht-trainer Niko Kovac tijdens de voorbeschouwing op het bekerduel aan Sky. ,,Ik hoop natuurlijk dat de kans zich voordoet dat hij wat speeltijd kan krijgen. En als er een centrale verdediger geblesseerd raakt, moet hij sowieso meteen aan de bak."

https://twitter.com/Eintracht/status/836614434697064448