Gewisselde Van Persie haalt Europa League niet met Fenerbahçe
i

REUTERS

Gewisselde Van Persie haalt Europa League niet met Fenerbahçe

admin • 23:54, 24-08-2017 / Laatste Update: 08:32, 08-01-2024

Robin van Persie heeft zich met Fenerbahçe niet voor de groepsfase van de Europa League kunnen plaatsen. De club uit Istanboel ging ook voor eigen publiek onderuit tegen Vardar (1-2). De uitwedstrijd in Macedonië ging vorige week al met 2-0 verloren voor de Turkse club.

Uurtje voor Van Persie

Roman Neustaedter bracht Fenerbahçe in de 61e minuut op voorsprong. Jaba Jigauri maakte zeven minuten later gelijk. Nikola Gligorov bezorgde Vardar in de slotfase zelfs nog de winst. Van Persie werd na 58 minuten gewisseld. Grote vraag is of bondscoach Dick Advocaat hem opneemt in zijn selectie voor de komende duels in de WK-kwalificatie met Frankrijk en Bulgarije. Van Persie maakt wel deel uit van de voorlopige selectie van Oranje.

Terug in Oranje?

Het laatste optreden van Van Persie in de nationale ploeg dateert van 13 oktober 2015 tegen Tsjechië, 3 dagen nadat hij als invaller tegen Kazachstan op 100 interlands was gekomen. Van Persie liep na zijn uitnodiging in de voorlopige selectie een lichte blessure op en speelde zondag een helft mee tegen Trabzonspor (2-2).