Zoveel goals maakt Haaland als hij in dit tempo blijft scoren

BSR/Imago Sport

admin • 19:06, 01-02-2020 / Laatste Update: 18:45, 05-01-2024

Wat is een fenomeen is Erling Haaland toch! Ook bij zijn basisdebuut voor Borussia Dortmund gaat hij 'gewoon' door met scoren in dat monsterlijke tempo van hem. Dit keer was Union Berlin kansloos, want het werd 5-0 en Haaland scoorde 2 keer.

Daardoor ga je je afvragen: hoeveel doelpunten maakt deze Noorse goalgetter (19 jaar pas) als hij in de tempo doorgaat met doelpunten maken? Sportnieuws rekende het voor je uit en kwam op een duizelingwekkend aantal!

Hoeveel goals gaat Haaland maken?

Er zijn 2 manieren om te berekenen op welk doelpuntenaantal Haaland dit seizoen voor Dortmund eindigt in de Bundesliga. 1 is om te kijken naar het gemiddeld aantal doelpunten dat hij per wedstrijd maakt. Een andere mogelijkheid (en de beste) is door te kijken hoeveel hij er gemiddeld per minuut maakt.

Per wedstrijd

Dit seizoen zijn er nog 14 wedstrijden te spelen in de Bundesliga. Aangezien Haaland in de 1e 3 potjes 7 goals maakte, zorgt dat voor een gemiddelde van 2,3 goals per wedstrijd. Een snelle rekensom zorgt er dus voor dat je dan uitkomt uit 32,6 (33 dus) treffers. Tel daar zijn huidige doelpuntenaantal bij op (7) en je komt na een half seizoen uit op 40 goals! Niet slecht.

Per minuut

Wie de methode van het aantal goals per minuut gebruikt, komt op een gestoord aantal uit. Op dit moment maakt Erling Haaland voor Dortmund 1 treffer per 19,8 minuten. Laten we er vanuit gaan dat hij vanaf nu iedere Bundesliga-minuut speelt. Dat maakt 14x90=1260 minuten. Deel dat aantal door 19,8 en je komt uit op 63,63 (ronden we ook af naar boven, dus 64). Inclusief zijn huidige 7 doelpunten kom je dan uit ook 71 doelpunten. Holy!

En hoeveel maakte hij er voor Salzburg?

Daar scoorde hij er 'slechts' 16 in 14 competitiewedstrijden. Niet het aantal goals dat je nu van hem gewend bent, maar er is bijna niemand die hem dit gruwelijke aantal kan nazeggen.

De volgende wedstrijd van de Borussen is uit tegen Bayer Leverkusen. Dan is het weer wachten totdat Haaland zijn fans laat juichen.