Granit Xhaka over woede: 'Fans wensen mijn vrouw dood en mijn dochter kanker toe'
i

BSR Agency

Granit Xhaka over woede: 'Fans wensen mijn vrouw dood en mijn dochter kanker toe'

Trevor Wagener • 22:13, 31-10-2019 / Laatste Update: 02:06, 05-01-2024

Arsenal-aanvoerder Granit Xhaka zei dat zijn woedende reactie richting de eigen fans na zijn wissel zondag niet goed was. De 27-jarige middenvelder zegt al weken gruwelijke verwensingen naar zijn hoofd te krijgen.

"Dat heeft mij ontzettend veel pijn gedaan." Na 61 minuten werd Xhaka zondag naar de kant geroepen door Unai Emery in het thuisduel met Crystal Palace. Arsenal had vlak daarvoor de gelijkmaker moeten incasseren. De wissel van Xhaka werd door een aanzienlijk deel van het thuispubliek met gejuich begeleid.

Boos & idiote berichtjes

De Zwitser had dat direct in de gaten gooide zijn aanvoerdersband op de grond. Vervolgens provoceerde hij de Arsenal-fans door zijn hand zijn achter zijn oor te doen en het publiek op te jutten. "Wat zich afspeelde rondom mijn wissel heeft me diep geraakt", stelt Xhaka in een verklaring.

"Ik houd van deze club en geef altijd 100 procent. Ik heb het gevoel dat ik niet begrepen word door de fans. En de laatste weken kreeg ik herhaaldelijk met agressie te maken op sociale media. Mensen zeiden dingen als 'we breken je benen', 'we vermoorden je vrouw' en 'ik hoop dat je dochter kanker krijgt'."

Overlopen

Die reacties raakten hem enorm. "Zondag was voor mij de druppel toen ik de afkeurende reactie van de fans hoorde bij mijn wissel." Xhaka erkent vervolgens wel dat hij niet goed met de situatie omging. "Ik liet mezelf gaan en reageerde op een manier die niet respectvol is voor mijn team en de fans die de club wél steunen."

Dat was niet zijn bedoeling. "Het spijt me als mensen dat zo interpreteerden. Mijn wens is dat we op een respectvolle en positieve manier verder met elkaar gaan en onthouden waarom we allemaal verliefd zijn geworden op dit spelletje."

Matt on Twitter

Xhaka being subbed off https://t.co/VIQsnhFBoC