'Griekse bond riskeert flinke schorsing van FIFA door pistoolvoorzitter'
i

Pro Shots / Action Images

'Griekse bond riskeert flinke schorsing van FIFA door pistoolvoorzitter'

admin • 21:14, 14-03-2018 / Laatste Update: 02:01, 08-01-2024

De beelden gingen de hele wereld over. De (nogal pissige) PAOK-voorzitter Ivan Savvidis liep uit pure woede in de wedstrijd tegen AEK Athene het veld op terwijl hij een pistool in zijn riem had. De Griekse competitie is hierdoor al door de regering voor een tijdje stilgelegd, maar ook de FIFA is aan het nadenken over een flinke schorsing die gevolgen kan hebben voor deelname aan EK's en WK's, meld NRC.

Geen WK, EK, CL en EL

Volgens een woordvoerder van de FIFA is de maat vol wat betreft incidenten in het Griekse voetbal. Dat zou kunnen betekenen dat de Griekse bond geschorst wordt. Wanneer een bond geschorst wordt, betekent dit onder andere dat de nationale ploeg niet mag deelnemen  aan bijvoorbeeld het EK of WK voetbal. Ook worden Griekse clubs dan uitgesloten voor deelname aan de Champions en Europa League.

Geen leuk familieuitje

Volgens de Oostenrijker Hubert Huebel, die naast lid van de FIFA ook toezicht houdt op de Griekse competitie, is het 'onverdraaglijk' dat mensen met angst naar de stadions moeten gaan. "Hoe kun je nu kinderen meenemen naar een plek waar mensen met een pistool het veld op gaan?” Het hoofdbestuur van de FIFA moet bepalen of zo'n schorsing er ook echt komt. Op dit moment wordt er nog onderzoek gedaan naar de pistoolvoorzitter van PAOK.