Griekse pers woedend op 'UEFA Maffia' na uitschakeling PAOK
i

EPA

Griekse pers woedend op 'UEFA Maffia' na uitschakeling PAOK

admin • 14:41, 14-08-2019 / Laatste Update: 16:27, 12-12-2023

Het ongeloof druipt uit de Griekse kranten nadat 'hun' PAOK dinsdagavond ten koste van Ajax uit de voorronde van de Champions League viel. De 3 penalty's die Dusan Tadic in de Johan Cruijff Arena mocht nemen, waren voer voor journalisten om de UEFA van 'Maffiapraktijken' te beschuldigen.

Als scheidsrechter Craig Pawson vakantieplannen had in Griekenland, dan kan hij deze maar beter schrappen. Deze scheids zorgde er volgens de Griekse media voor dat Ajax de play-offs van de Champions League heeft bereikt. 

'Mafioso, made in England'

‘De Engelse scheidsrechter gaf Ajax 3 penalty’s om zich te plaatsen voor de volgende ronde en hield Abel Ferreira’s spelers van een grootse en historische kwalificatie af’, schrijft Metrosport. Deze krant kopt op de voorpagina: ‘UEFA Mafia’. Ook Forzasport laat geen spaan heel van de scheidsrechter Pawson. ‘Mafioso, made in England.’

'Schande voor de sport'

Oud-voorzitter Theodris Zagorakis van PAOK schoof zijn mening niet onder stoelen of banken. Na afloop van de wedstrijd zette hij op Instagram: ‘Ik wist niet dat het officiële beleid van de UEFA is om de ‘traditioneel sterkere teams’ te beschermen. Wat ik wel weet is dat deze scheidsrechter een schande is voor de sport.’

Trots

Verder schrijft Zagorakis trots te zijn op PAOK. ‘Het Griekse voetbal verdient een betere behandeling dan deze.’ Ajax treft in de play-offs APOEL Nicosia en PAOK speelt voor een plek in de Europa League tegen Slovan Bratislava.

Zo zagen de Griekse kranten er woensdag uit