Groenendijk: ‘ADO kan ook PSV pijn doen’
i

Angelo Blankespoor

Groenendijk: ‘ADO kan ook PSV pijn doen’

Martijn Baars • 18:04, 15-12-2017 / Laatste Update: 02:34, 06-01-2024

Na 2 overwinningen op een rij gaat ADO Den Haag vol vertrouwen naar koploper PSV. ,,We willen gewoon winnen’’, zegt trainer Fons Groenendijk. "En ook volgende week tegen PEC Zwolle. We hebben nog 2 geweldige wedstrijden op papier. Daar willen we een feest van maken", zegt de trainer tegen het Algemeen Dagblad.

Dat ADO woensdag zijn handen vol had aan hekkensluiter Roda JC (3-2 winst, na 2 keer een achterstand) zegt Groenendijk weinig. "Ik heb gemerkt dat het dit seizoen niet zo heel veel uitmaakt of we nu tegen de onderste of de bovenste ploegen spelen. Deze groep heeft een ongelooflijke wedstrijdmentaliteit. Dat is echt genieten. Dan kun je hier thuis ook gelijkspelen tegen Feyenoord of Ajax. We weten dat we niet zomaar over de kleinere ploegen heenlopen. Maar ook dat je de topploegen pijn kan doen."

'Alles is mogelijk'

ADO had PSV op een slechter moment kunnen treffen. "Vorige week was iedereen er nog van overtuigd dat PSV de aanstaande kampioen is. Nu is alles ineens weer open. Ze zullen bij de les moeten zijn. Het vertrouwen bij PSV heeft een tikkie gehad. Als je van Ajax royaal verliest en je krijgt deze week tegen FC Groningen in de 94ste minuut nog een mokerslag te verwerken, dan zitten zij toch iets anders in de kleedkamer nu. En als het niet loopt tegen ADO, gaat ook het publiek zich roeren. En vanaf dat moment is alles mogelijk."

[poules_game teasertext="" team="ado-den-haag" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]