Groenendijk is blij dat alle spelers zijn gebleven: 'Geeft heel veel rust'
i

Angelo Blankespoor

Groenendijk is blij dat alle spelers zijn gebleven: 'Geeft heel veel rust'

admin • 17:29, 02-02-2018 / Laatste Update: 14:38, 07-01-2024

ADO Den Haag had gehoopt op een extra spits, want die konden de Hagenezen goed gebruiken, maar hij kwam niet. Desondanks kijkt trainer Fons Groenendijk tevreden terug op de afgelopen transferperiode, waarin de club geen basisspelers kwijtraakte.

,,Ik ben blij dat iedereen aan boord is gebleven", zei Groenendijk op de persconferentie. Natuurlijk hoopt hij tegen Heracles Almelo op de eerste overwinning van dit jaar. Zelf haalde ADO ook geen versterkingen: ,,Dat betekent dat er rust is binnen de club. De noodzaak om er 4, 5 spelers bij te halen is minder groot dan vorig jaar. Toen zijn er 5 jongens bijgekomen in de winter."

Paniekaankopen

Groenendijk heeft liever rust in de tent, in plaats van paniekaankopen: ,,Je moet je daar niet toe laten verleiden. Ik ben een trainer die kijkt naar wat we écht nodig hebben." Een stand-in voor Bjørn Johnsen - de enige echte spits in zijn selectie - had hij dan wel graag gehad, maar met Michiel Kramer en Thomas Verheydt kwam de club om verschillende redenen niet tot een akkoord.

Geen geld

,,Het moet mogelijk zijn binnen de middelen die we hebben. Als dat niet zo is, dan is dat niet zo. Uiteindelijk ben ik niet degene die de onderhandelingen doet. Ik heb steeds gezegd dat ik de situatie van ADO begrijp en dat we niet beschikken over bergen met euro's. In die situatie zit ADO nog steeds en daar schik ik mij in."

 

Onnodig

Groenendijk hoopt nu vooral dat zijn ploeg zaterdag in Almelo een stuk koelbloediger is dan afgelopen zondag in De Kuip, toen hij zijn ADO een onnodige 3-1 nederlaag zag lijden tegen Feyenoord. ,,We hebben goed meegedaan in De Kuip, maar meedoen is een beetje een olympische gedachte. Je moet het grijpen als het kan. Ik heb dat verwijt gemaakt in de kleedkamer, want we hebben grote kansen gehad."

 

Bij ADO ontbreekt de bijna weer fitte Wilfried Kanon nog in de wedstrijdselectie. Bas Kuipers is als linksback de vervanger van de geschorste Aaron Meijers. Achter de naam van Sheraldo Becker staat nog een vraagteken. De aanvaller heeft last van zijn enkel.