Groots onthaal voor Europees kampioen Portugal (video)
i

ANP

Groots onthaal voor Europees kampioen Portugal (video)

admin • 19:30, 11-07-2016 / Laatste Update: 20:35, 08-01-2024

De Portugese voetballers zijn maandagmiddag teruggekeerd in eigen land. Op de luchthaven van Lissabon stonden duizenden uitzinnige fans de Europese kampioenen op te wachten. De fans zongen vooral Éder luid toe. De aanvaller maakte als invaller in de verlenging het winnende doelpunt in de finale tegen Frankrijk (1-0).

Bondscoach Fernando Santos en aanvoerder Cristiano Ronaldo stapten als eersten, met de beker in de handen, het vliegtuig uit. Het toestel dat de Portugezen vervoerde droeg de naam van de Portugese oud-voetballer Eusebio.

Na de ontvangst op de luchthaven, waar naar schatting meer dan 5000 mensen stonden, gingen de spelers in een open bus door de stad. Daar stonden tienduizenden mensen langs de route. Ronaldo nam zijn momentje in de microfoon en zong er lustig op los

Later volgde een bezoek van de selectie aan Marcelo Rebelo de Sousa, de Portugese president. Op televisie zei hij al dat alle spelers en begeleiders de Orde van Verdienste, een ridderorde, krijgen. "Ik ben ongelooflijk trots op onze voetballers'', aldus de president.

Amazing❤️??

Een video die is geplaatst door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Wow????

Een video die is geplaatst door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op