Guardado mist door Spelen mogelijk Champions League of Johan Cruijff-schaal
i

Pro Shots

Guardado mist door Spelen mogelijk Champions League of Johan Cruijff-schaal

admin • 21:36, 29-04-2016 / Laatste Update: 22:56, 07-01-2024

Andrés Guardado mist mogelijk de wedstrijden van de voorronde van de Champions League of zelfs de Johan Cruijff-schaal, afhankelijk van de eindprestatie van PSV in de eredivisie. De Mexicaan wil met zijn land naar de Olympische Spelen. Die wedstrijden duren van 3 tot en met 20 augustus.

Bij het eventuele kampioenschap van de Eindhovenaren speelt PSV op 31 juli tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. Als de Eindhovenaren tweede worden dan wachten de duels in de derde voorronde van de Champions League.

Winnaar Spelen

Tegen de NOS zei de 29-jarige middenvelder: "Ja, ik speel de Copa América. En het ligt eraan hoe het gaat, maar misschien kan ik ook naar de Spelen. Het is een prachtig toernooi, waarop ik heel graag wil spelen. We zien wel wat er gebeurt. De Spelen zijn een unieke kans. Je moet keuzes maken." Vier jaar geleden won Mexico de Olympische Spelen, tijdens het toernooi in Londen.

Uitgesloten

De Mexicaan staat sowieso een drukke zomer te wachten. Van 3 tot en met 26 juni staat in de Verenigde Staten ook al de Copa América op het programma voor de 122-voudig international. "Het is een mooie droom voor Guardado. Maar als we de voorronde Champions League spelen dan is het uitgesloten", vertelt technisch directeur Marcel Brands.