Guardiola houdt nog nauwelijks verdedigers over: ook Stones aan de kant
i

REUTERS

Guardiola houdt nog nauwelijks verdedigers over: ook Stones aan de kant

admin • 19:26, 17-09-2019 / Laatste Update: 17:05, 08-01-2024

Pep Guardiola zal de komende wedstrijden flink moeten puzzelen om een fatsoenlijke verdediging op te stellen. Na de zware knieblessure van Aymeric Laporte is nu ook John Stones lang uit de roulatie.

De Engelse verdediger staat ongeveer 5 weken aan de kant door een spierblessure. Daardoor zal de trainer van Manchester City waarschijnlijk 1 van z'n controlerende middenvelder in de defensie moeten zetten. Nicolás Otamendi is nu nog de enige centrale verdediger en dus zal Fernandinho of Rodri naast de Argentijn spelen. Otamendi maakte afgelopen weekend geen goede indruk tijdens de 3-2 nederlaag van Manchester City tegen Norwich City

Start Champions League

Manchester City begint morgenavond in Oekraïne aan de Champions League met de uitwedstrijd bij Shakhtar Donetsk. Met Fernandinho en Rodri opperde Guardiola dus zelf al twee suggesties voor het geval er zich nieuwe problemen voor zouden doen. Dat is nu het geval met de blessure van Stones. "Het is een geweldige uitdaging met nog maar één centrale verdediger, maar de talenten Erik García en Taylor Bellis zullen mogelijk ook naar voren geschoven worden", zei Guardiola vandaag op de persconferentie.

Manchester City nam afgelopen zomer na 11 seizoenen afscheid van Vincent Kompany, maar de club trok geen nieuwe verdediger aan.