Gullit heeft een bloedhekel aan kunstgras: 'Het heeft ons voetbal kapot gemaakt'
i

REUTERS

Gullit heeft een bloedhekel aan kunstgras: 'Het heeft ons voetbal kapot gemaakt'

Martijn Baars • 23:52, 22-03-2018 / Laatste Update: 23:52, 05-01-2024

Ruud Gullit heeft een bloedhekel aan kunstgras en heeft dat nog maar weer eens laten weten. Op een bijeenkomst in Londen liet hij aan het Britse persbureau Reuters opnieuw weten hoe ruk hij het vindt.

Hij denkt dat kunstgras een van de redenen is dat het Nederlands voetbal er zo slecht voorstaat.

Kapot gemaakt

De voormalig wereldvoetballer wijst vooral op het verschil met het buitenland: "Als nou elke competitie op die plastic velden zou spelen, kon ik het nog accepteren. Maar dat is niet zo en nu is het Nederlandse voetbal achteruit gehold. Het kunstgras heeft ons voetbal kapot gemaakt."

Altijd tegen geweest

In Nederlands spelen Heracles Almelo, PEC Zwolle, Excelsior, ADO Den Haag, Roda JC, VVV-Venlo en Sparta Rotterdam op kunstgras. "Ik heb steeds gezegd dat we in Nederland geen kunstgras moeten nemen, maar het is toch gebeurd en nu zal het moeilijk zijn de boel terug te draaien. We ondervinden nu ook de nadelige gevolgen, want goede buitenlandse spelers willen vanwege het kunstgras niet meer in Nederland voetballen en jonge talenten willen juist snel naar het buitenland", zegt de oud-speler van Feyenoord, PSV, AC Milan en Chelsea.

Goed gras

"Alle jeugdteams zouden op echt gras moeten voetballen en het gekke is, als je goed natuurlijk gras zoekt, moet je in Nederland zijn. Wij hebben het mooiste gras ter wereld."