🎥 | Haaland opnieuw redder van Dortmund, Weghorst en Klaassen scoren erop los

admin • 19:35, 13-06-2020 / Laatste Update: 04:52, 08-01-2024

Davy Klaassen en Wout Weghorst hebben een doelpuntrijke middag gehad in de Bundesliga. Dat leek lang niet het geval voor Dortmund, maar (wie anders dan) Erling Haaland bracht daar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd verandering in.

Dortmund leek lange tijd op een 0-0 tegen Fortuna Dusseldorf af te stevenen. Dat zou betekenen dat Bayern München later op de zaterdag met 1 been kampioen zou zijn. Bij winst op Borussia Mönchengladbach zou het gat met de nummer 2 dan 9 punten worden.

Fortuna Dusseldorf 0-1 Borussia Dortmund

Maar daar zal het dit weekend niet van komen. Borussia Dortmund dacht al eerder in de 2e helft op voorsprong te komen, maar een goal van Raphaël Guerreiro werd door de VAR afgekeurd. Haaland, die als invaller binnen de lijnen kwam, zorgde er in de laatste seconden alsnog voor dat Borussia de 3 punten mee naar huis kan nemen. De Noor stond met zijn rug naar de goal, maar toch wist hij een lange bal van Manuel Akanji door een knappe draai feilloos binnen te koppen.

Wolfsburg 2-2 Freiburg

Bij Wolfsburg was Wout Weghorst weer eens de grote man. De spits scoorde in de 1e helft 2 keer. Weghorst bouwde daarmee een 2-0 voorsprong op. Maar na een aansluitingstreffer van Lucas Höler in de 43e minuut werd het vlak na rust gelijk. Een goal van Roland Salai zorgde in de 46e minuut voor de eindstand.

Paderborn 1-5 Werder Bremen

In een onvervalste degradatiekraker liet Davy Klaassen eindelijk weer een keer zien wat hij kan. Met 2 goals in de 1e helft bracht hij de nummer 17 van de Bundesliga al snel op een 3-0 voorsprong tegen de hekkensluiter. Nadat Werder in de 2e helft op 0-4 kwam, deed Paderborn nog iets terug. Maar een goal van Niclas Füllkrug in de blessuretijd zorgde voor een dikke 1-5 eindstand.

Paderborn-middenvelder Klaus Gjasula pakte nog een twijfelachtig record door zijn 17e gele kaart van het seizoen te pakken: nooit eerder kreeg een speler in de Bundesliga zoveel gele kaarten in 1 seizoen.

Hertha BSC 1-4 Eintracht Frankfurt

Bas Dost zorgde er bij Eintracht Frankfurt voor dat deze Duitse voetbalmiddag een zichtbaar Oranje tint had. De boomlange spits maakte in de 51e minuut tegen Hertha de gelijkmaker: alweer de 5e Nederlandse goal van deze Bundesligamiddag.

In de 1e helft had Milan-huurling Krzysztof Piatek er nog voor gezorgd dat Hertha nog met een voorsprong aan de thee kon, maar de gelijkmaker van Dost keerde het tij volledig. Niet veel later zorgde die andere Milan-huurling André Silva voor de 1-2 voorsprong. Na een goal van Evan N'Dicka bepaalde diezelfde Silva de eindstand op 1-4.

Union Berlin won met 2-1 op bezoek bij FC Köln, waardoor beide ploegen nu op evenveel punten staat: 35. Marvin Friedrich en Christian Gentner scoorden voor de bezoekers, terwijl Jhonathan Córdoba in blessuretijd nog de eretreffer namens Köln maakte.