📷 | Heerlijke Britse humor: BBC knipoogt naar jaartje oudere Ronaldo
i

BBC

📷 | Heerlijke Britse humor: BBC knipoogt naar jaartje oudere Ronaldo

admin • 13:20, 04-06-2021 / Laatste Update: 08:48, 15-01-2024

Britse humor is de beste humor van allemaal. Dit bewijst de BBC opnieuw kort voor Euro 2020, dat toch echt pas in 2021 wordt gespeeld. De omroep bekijkt het van de zonnige kant dat we een jaartje extra moesten wachten op het EK. De nu 36-jarige Cristiano Ronaldo moet het ontgelden.

“We hebben een jaar langer moeten wachten, maar... Engeland is BETER en Ronaldo een jaartje OUDER,” lezen we op een billboard. Portugal moet na 5 jaar eindelijk zijn titel verdedigen en er is hoop dat de talentvolle selectie van Engeland er nu echt klaar voor is. De billboards vind je terug op allerlei plekken kriskras verspreid over het eiland.

Penalty's

De BBC zendt een groot deel van het EK uit en probeert met de billboards de sfeer er een beetje in te krijgen onder potentiële kijkers. En nee, er wordt heus niet alleen maar uitgehaald naar Ronaldo. Britse humor kenmerkt zich ook door zelfspot. “We hebben het nemen van penalty's tenminste een extra jaartje kunnen oefenen”, lezen we op een ander billboard. Strafschoppen nemen staat voor Engeland zo'n beetje gelijk aan uitschakeling.

En we spotten nog een andere: “Jouw voetbalshirt zit misschien een stukje strakker, maar het is eindelijk zo ver!” Overigens zijn er niet alleen slogans bedacht voor de 'Three Lions'. De andere deelnemers, Schotland en Wales, kregen hun eigen billboards. “Is het eindelijk tijd voor de boogie? Yes, sir!”

Bale

Die tekst slaat op een bekend Schots supporterslied, terwijl ook een uitspraak van Gareth Bale niet wordt vergeten. “Cymru. Cymru. Cymru.” Dat betekent Wales, Wales Wales, met als onderschrift in onleesbaar Welsh: in die volgorde. Je weet nu waarschijnlijk wel waar de BBC op doelt. Eerst Wales, dan golf, daarna pas Real Madrid.