Heftig! Coman (22) wil stoppen met voetballen bij nieuwe operatie
i

Getty Images

Heftig! Coman (22) wil stoppen met voetballen bij nieuwe operatie

admin • 10:05, 11-12-2018 / Laatste Update: 23:24, 04-01-2024

Als hij nog een keer een operatie moet ondergaan aan zijn voet, dan zit de carrière van Kingsley Coman er zo goed als zeker op. Dat heeft de Franse vleugelaanvaller van Bayern München gezegd in een emotioneel interview op de Franse tv-zender TF1.

Coman, die laatst voor de 2e keer in korte tijd werd geopereerd aan zijn linkerenkel, is er helemaal klaar mee.  Hij raakte in augustus geblesseerd in het Bundesliga-duel met Hoffenheim, waarna hij alweer de 2e operatie onderging in 2018. In februari ging hij ook al onder het mes vanwege een zware enkelblessure, waardoor hij het WK miste. Frankrijk werd in Rusland wereldkampioen.

'Einde van de wereld'

De blessures, operaties en revalidaties vielen Coman, bij Bayern op papier belast met de erfenis van Franck Ribéry en Arjen Robben, zwaar. ,,Ik accepteer niet nóg een operatie”, zegt Coman in het TF1-programma Téléfoot. ,,Genoeg is genoeg. Misschien is mijn linkervoet gewoon niet geschikt voor topvoetbal. Als dat zo is zal ik een ander leven gaan leiden, een anoniem leven. Het was echt een rampjaar. Toen ik in augustus opnieuw geblesseerd raakte, leek het wel het einde van de wereld. Ik hoop echt dat ik nooit meer moet beleven wat ik het voorbije jaar heb meegemaakt.”

Weer fit

Coman maakte op 1 december zijn rentree bij Bayern München tijdens de competitiewedstrijd in Bremen tegen Werder. Hij viel voor de rust in voor Ribéry. Morgen maakt hij deel uit van de selectie van de Duitse kampioen voor de Champions League-wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax.

Kingsley Coman says he will consider early retirement in case of another foot injury: “ I won’t accept another operation. Enough is enough. Maybe my foot is not meant for it. I will go live another anonymous life” [Téléfoot] pic.twitter.com/h7imRf1NPA

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) 10 december 2018