HEFTIG! PAOK-hooligans vallen jeugdopleiding Olympiakos binnen
i

Imago Sport

HEFTIG! PAOK-hooligans vallen jeugdopleiding Olympiakos binnen

Martijn Baars • 19:01, 10-09-2019 / Laatste Update: 20:54, 05-01-2024

Zo'n 100 PAOK-hooligans hebben de jeugdopleiding van Olympiakos bestormd. Daar zouden zij 15-jarige spelers hebben aangevallen. PAOK voetbalde pas nog tegen Ajax in de voorronde van de Champions League.

Thessaloniki is de thuisbasis van voetbalclub PAOK. Ook de jeugdopleiding van Olympiakos bevindt zich in deze stad.

Spullen verbrand

Volgens het Portugese medium Mais Futebol moesten de jeugdspelers alles afstaan wat een logo van de club bevatte, waaronder hun truien, tassen en ballen. De spullen zouden in de fik zijn gezet in het stadion van PAOK.

Politieonderzoek

Giorgos Chochlakis, hoofd van de academie is ook geraakt door het geweld van de relschoppers. Hij zou met een metalen voorwerp zijn geslagen, terwijl hij zijn zoon probeerde te beschermen. Inmiddels is de politie een onderzoek gestart naar het incident.

Pedro Martins, trainer van Olympiakos reageert geschrokken op Twitter: "Ik ben echt geschokt door wat er is gebeurd in Thessaloniki. Er is geen plek voor geweld in voetbal."

I am truly shocked with what happened in Thessaloniki. There is no room for violence in football. We are all better than this. My total support goes to the Olympiacos School children, the staff and their families. #Football #Youth #Children #Olympiacos #NoViolence pic.twitter.com/y66dtXxX1P

— Pedro Martins (@CoachPMartins) September 10, 2019