Sportjaar 2015: van de brutaalste baas tot leukste sportchick

Sportjaar 2015: van de brutaalste baas tot leukste sportchick

admin • 13:06, 29-12-2015 / Laatste Update: 23:58, 12-12-2023

De saaie lijstjes van de NOS kennen we inmiddels wel: Dafne Schippers sportvrouw van het jaar (goh!) en Marrit Steenbergen het grootste talent van 2015 (ok). Sportnieuws.nl maakt een eigenwijze jaarselectie. Wat zorgde voor een kotsmoment, wat is de meest wonderlijke goal en wie was de foutste sportbobo (je raadt hem al)? Het sportjaar 2015 uit de heup geschoten.

De grootste blunder van 2015

Inkoppertje: Oranje mist het EK in Frankrijk. Eruit geknikkerd door de FC Knuddes van Europa. Wat een oeverloos gepruts was het toch. Wat een passieloos dramavoetbal. Een schande voor het aanzien van Nederland in de wereld. Geen genade nu: het Nederlands elftal onder Guus Hiddink en Danny Blind was zó slecht dat de gedachte eraan ons misselijk maakt nog voordat de eerst champagnefles is leeggezopen.

De brutaalste baas van 2015

Aan wie dacht jij toen je de kop zag? Ook gewoon Max Verstappen, toch? Hij werd niet eens genomineerd voor 'talent van het jaar' bij de NOS, terwijl hij de hele Formule 1-wereld fascineerde met zijn magistrale inhaalacties. De Limburgse vlegel liet zijn brutale kant zien toen hij weigerde zijn teamgenoot voor te laten gaan. Én hij heeft een Zweedse chick aan de haak geslagen. Baasje!

Meest wonderlijke goal van 2015

Hakballetjes krijgen van ons sowieso een dikke LIKE. Ze getuigen van voetbalinstinct. Dáár is het doel - oh shit, de bal achter de rug - en dan een voetbeweging die elke fysiotherapeut zou afraden. Spitsen kunnen dat. Maar een keeper? Wonder boven wonder: ja. Martin Hansen is de naam, aangenaam.

De foutste sportbobo van 2015

Eigenlijk zijn er al veel te veel woorden aan vuilgemaakt, maar in een soort jaaroverzicht moeten we hem toch nog een keer kielhalen. Sepp Blatter van de maffifa is al jaren de zakken van zijn opabroek aan het vullen ten koste van het wereldwijde voetbal. En nog kijkt hij niet in de spiegel. Hij is méér dan een belabberde sportbobo. Gewoon een crimineel van het foutste soort.

De leukste sportchick van 2015

Fietfiew! We kunnen wel net doen alsof we allemaal handbal ineens een mooie sport vinden, maar stiekem - of niet eens stiekem - zijn we gewoon massaal verliefd geworden op de handbaldames. Vol overgave vlogen ze door de lucht en kwamen ze tot zilver. Estavana Polman vloog het mooiste. Ook toen Jack van Gelder haar doelwit was. "We staan in de focking finaaaluuuuh!"

My one and only love??❤️ Christmas date!!

Een foto die is geplaatst door Estavana Polman (@estavana) op

Het kotsmoment van 2015

Eigenlijk moesten we op de redactie van alle nieuwtjes uit Enschede kotsen. Beetje zuur omdat de spelersploeg van FC Twente er niet zo veel aan kan doen. Maar g*dverdomme, wat hebben de bazen er een puinhoop van gemaakt daar in het Oost'n. En dat zo'n Munsterman in de kerstvakantie vast ergens op een Indonesisch eiland aan een cocktailrietje staat te lurken, maakt het nog walgelijker.

De keiharde koning van 2015

Als er iemand een uitstraling heeft van onoverwinnelijkheid, dan is het Michael van Gerwen. Met kop en schouders steekt ie boven de rest uit. De kale sloopkogel uit Brabant won in 2015 zeven van de negen grote toernooien en werd alleen verslagen op het WK en in de Premier League. Mighty Mike is voor niemand bang en gaat voor niemand aan de kant. De koning van de darts!

De horrorscène van 2015

Wij krijgen spontaan de rillingen weer op de ruggen als we denken aan de horrorblessure van Luke Shaw. PSV'er Hector Moreno, die in de Eredivisie vrijwel geen overtredingen maakt, ging in de Champions League één keer z'n boekje te buiten en dat leverde Shaw (20) een dubbele beenbreuk op. De Engelsman werkt nog steeds hard aan z'n herstel en wij zijn er zeker van dat de linksback weer op z'n topniveau komt. Keep up the good work!

Mis jij nog een moment of sporter of wat dan ook? Vul onze lijst aan en tip de redactie! Of laat het makkelijk weten op onze facebookpagina.