Historische duel tussen Noord- en Zuid-Korea blijft onbeslist 
i

Korea Football Association via G

Historische duel tussen Noord- en Zuid-Korea blijft onbeslist 

Martijn Baars • 15:34, 15-10-2019 / Laatste Update: 21:35, 07-01-2024

2 landen die nog altijd in oorlog zijn met elkaar speelden dinsdag voor het eerst een officiële voetbalwedstrijd tegen elkaar. De veelbesproken WK-kwalificatiewedstrijd tussen Noord-Korea en Zuid-Korea in Pyongyang heeft geen winnaar opgeleverd.

Publiek was niet welkom tijdens de beladen wedstrijd. Slechts een paar mensen mochten stadion Kim Il-sung bezoeken waaronder FIFA-president Gianni Infantino. Doelpunten kregen zij niet te zien. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Oorlog

Voor het eerst troffen de 2 landen, die technisch gesproken nog altijd met elkaar in oorlog zijn, elkaar in competitieverband in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Voorheen werden zulke duels altijd buiten Noord-Korea gespeeld. In 1990 speelden ze wel een keer tegen elkaar in het geïsoleerde noorden, maar dat ging om een oefeninterland.

Fans Zuid-Korea volledig uitgesloten

De fans van Zuid-Korea konden niets zien van het beladen duel. Ze mogen sowieso de grens niet over en op tv was de wedstrijd evenmin te bekijken. Het lukte televisiezenders niet een deal te sluiten met de Noord-Koreaanse autoriteiten.