Honderden trainers krijgen clinic van NEC-trainer Hyballa (video)
i

Pro Shots

Honderden trainers krijgen clinic van NEC-trainer Hyballa (video)

admin • 07:49, 23-03-2017 / Laatste Update: 03:14, 06-01-2024

NEC was woensdag gastheer van een studiedag van de Vakbond voor Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON). Uiteraard was hoofdtrainer Peter Hyballa de grote animator.

Meer dan 300 voetbaltrainers waren aanwezig in De Goffert, om de demonstratietraining van Hyballa (‘Passing in combinatie met packing dribbling’) te volgen en om te luisteren naar de presentatie van hoofd jeugdopleiding Iddo Roscher over de Voetbalacademie NEC/FC Oss.

Volop belangstelling voor clinic van Hyballa op De Eendracht #NEC pic.twitter.com/NQleQIZjoh

— Gerard Borgman (@gerardborgman) 22 maart 2017

'Hopen dat NEC in eredivisie blijft'

,,We zijn blij dat Peter heeft aangeboden dat we vandaag hier konden zijn’’, zei Wim Benders, coördinator van het district Oost van de KNVB, de organisator van deze dag. ,,De KNVB is bezig met het project ‘Winnaars van morgen’. Daarom zijn we blij dat we nu eens een keertje bij een buitenlandse trainer zijn. Als Peter nu niet bij NEC was geweest, dan had NEC stijf onderaan gestaan. De VVON hoopt dat Peter met NEC in de eredivisie blijft.’

Sparren

De vooral uit Oost-Nederland afkomstige coaches kregen volop de gelegenheid met Hyballa te sparren over zijn trainingsaanpak. Dat leverde interessante uiteenzettingen op, bijvoorbeeld over de benadering van spelers en de energieke werkwijze van de Duitse coach.

Oneliners

Zoals gebruikelijk hield Hyballa zijn gehoor ook enkele fraaie oneliners voor, voorzien van de nodige zelfspot. Uitspraken als ‘Ik denk altijd dat ik van een andere planeet kom’ en ‘Mensen denken dat ik gek ben, maar dat is niet zo. Ik ben hoog intelligent’ werden afgewisseld met opmerkingen als ‘Ik heb het voetbal ook niet uitgevonden’ en ‘Ik heb al 25 jaar ervaring in het trainersvak, maar leer nog steeds bij’.

Alcohol

De trainers hingen aan de lip bij Hyballa. Voor hun aanwezigheid op deze studiedag kregen de oefenmeesters punten die ze nodig hebben voor het behoud van hun trainerslicentie. Hyballa kreeg voor zijn bijdrage een fles drank aangeboden. ,,Ha, alcohol’’, grapte hij, doelend op de spannende dans om klassenbehoud met NEC. ,,Dat heb ik nodig.’’

[poules_game teasertext="" team="nec" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]