Hooligans opgepakt na massale vechtpartij tussen aanhangers PSV en Vitesse (video)
i

Facebook

Hooligans opgepakt na massale vechtpartij tussen aanhangers PSV en Vitesse (video)

Martijn Baars • 15:59, 07-06-2017 / Laatste Update: 20:31, 05-01-2024

De politie heeft 2 mannen van 28 jaar uit Veldhoven en Eindhoven opgepakt na een massale vechtpartij tussen hooligans van PSV en Vitesse in april dit jaar. Uit onderzoek blijkt dat de confrontatie plaatsvond bij het Park Forum, in het westen van Eindhoven.

De recherche startte een uitgebreid onderzoek naar de vechtpartij toen een paar maanden geleden beelden opdoken. Hierop waren in wit en zwart geklede mannen te zien die elkaar te lijf gingen.

Filmpje

Het forum Dutch Belgium Ultra Hooligan Scene plaatste de 2 minuten durende film van een flinke groep vechtende hooligans van PSV en Vitesse op z'n Facebookpagina. Het forum zet vaker beelden van dit soort knokpartijen online.

Rake klappen

Op de beelden is te zien hoe 2 groepen mannen - PSV-hooligans in witte t-shirts, Vitesse-hooligans in het zwart - op elkaar af lopen en op elkaar in beginnen te trappen en slaan. De filmer moedigt mannen aan. In het begin en halverwege de video blijft het vooral bij schreeuwen en uitdagen. Tijdens de vechtpartijen vallen rake klappen. Er is te zien hoe meerdere personen een enkeling aanvallen en dat ook liggende hooligans trappen krijgen.