HSV gaat naar de knoppen: klok is weg en ook beroemd lied moet RAUS
i

Getty Images

HSV gaat naar de knoppen: klok is weg en ook beroemd lied moet RAUS

Robert Hüsken • 14:38, 17-07-2019 / Laatste Update: 15:17, 05-01-2024

Het was al aangekondigd, maar nu is de beroemde klok in het stadion van HSV definitief weggehaald. Jarenlang telde de klok hoe lang de Duitse voetbalclub al in de Bundesliga actief was, maar sinds deze week hangen er uglyass coördinaten van het stadion. Ook gooit de clubleiding een beroemd lied het stadion uit.

HSV was lange tijd de enige club die in de geschiedenis van de Bundesliga altijd op het hoogste niveau is uitgekomen. Alle andere clubs hebben ooit in de 2. Bundesliga gespeeld. Tot 2018. Toen degradeerde HSV en moest er iets bedacht worden voor de klok. HSV besloot om de klok in te stellen om door te tikken vanaf het oprichtingsmoment.

Ook beroemd lied RAUS

Maar nu is alles anders. De leiding van de club heeft besloten om de beroemde klok weg te halen. Ook de beroemde lied 'Hamburg meine Perle' willen de bazen niet meer horen. Jarenlang werd dat gedraaid voordat de wedstrijd begon, maar HSV wil niks meer te maken hebben met het verleden en 'vooruit kijken'. Uiteraard zijn de fans het hier totaal niet mee eens. Dit heeft natuurlijk niks te maken met een Traditionsverein.