Huh?! FC Den Bosch komt met dit BIZARRE racisme-statement
i

Soccrates Images

Huh?! FC Den Bosch komt met dit BIZARRE racisme-statement

Robert Hüsken • 19:08, 17-11-2019

FC Den Bosch is zondagmiddag met een statement gekomen, na de schandaalwedstrijd FC Den Bosch tegen Excelsior (3-3). De pot werd in de eerste helft gestaakt, omdat er racistische geluiden zouden zijn gemaakt tegen een voetballer van Excelsior. De voetbalclub uit Den Bosch kwam later op de dag met een statement. Hou je vast, want dit ga je niet geloven. Ze beginnen ineens over kraaiengeluiden.

Op een dag als vandaag ligt alles wat ook maar de schijn heeft van racisme en/of discriminatie extra gevoelig.

Laat één ding duidelijk zijn; FC Den Bosch distantieert zich van alles wat hiermee te maken heeft en treedt krachtig op tegen stadionbezoekers die zich hier schuldig aan maken.

De zogenaamde ‘kraaiengeluiden’ dateren uit de tijd dat Hans Kraay jr. voor de club speelde. Willekeurig de tegenstander, iedere buitenspeler van de tegenstander

die aan de kant van De Viert-tribune aan de bal is, wordt met regelmaat ‘getrakteerd’ op zo’n ‘kraaienconcert’.

Het spijt ons zeer dat Excelsior-speler Moreira zich persoonlijk onheus bejegend voelde. FC Den Bosch begrijpt ook dat de scheidsrechter het nodig achtte om de speler in bescherming te nemen.

Aanvoerder Danny Verbeek, teamgenoten en staf hebben het gevoel weg kunnen nemen dat de geluiden richting de speler discriminerend bedoeld waren. Hierdoor kon de wedstrijd worden vervolgd.

Desalniettemin, heeft het voorval gezorgd voor een onnodig beladen sfeer. Hoewel een voetbalstadion, waar deze dan ook staat, altijd een afspiegeling is van een samenleving, betreuren wij het dat een maatschappelijke discussie, die inmiddels een nadrukkelijk politiek tintje heeft, wordt gelinkt aan FC Den Bosch.

Geef je mening: Hoe hard moet de KNVB optreden tegen racisme bij FC Den Bosch?