Ierse voetballer moet flink boeten omdat hij vrouwelijke grens beledigde

Ierse voetballer moet flink boeten omdat hij vrouwelijke grens beledigde

admin • 20:11, 21-10-2016 / Laatste Update: 04:08, 06-01-2024

De Ier Alan McCormack is flink de sjaak omdat hij de vrouwelijke grensrechter Lisa Rashid heeft beledigd. De middenvelder van Championschip-club Brentford kreeg van de FA een boete van 6000 pond en moet 5 wedstrijden vanaf de tribune toekijken.

McCormack beledigde Rashid op 19 april in het Londense stadion Griffin Park, tijdens de 2-1 overwinning van Brentford op Birmingham City. Opvallend is dat Rashid de beledigingen zelf niet hoorde. Meerdere mannen op de tribune die het wel gehoord hadden, vertelden dat tegen de grensrechter en na de wedstrijd diende Rashid daarom een aanklacht in. McCormack ontkende de beledigingen, maar is toch schuldig bevonden door een onafhankelijke jury.

Blij met de hulp

,,We zijn blij met de hulp van deze mannen en bedanken de FA voor het feit dat ze deze aanklacht serieus hebben genomen. We achten de straf voor McCormack passend," liet Women in Football, een Engelse organisatie van vrouwen in de voetbalwereld, in een verklaring weten.

Cursusje

Naast zijn boete en schorsing zal McCormack de komende tijd ook een cursus moeten volgen. Op zaterdag 3 december, als Brentford het thuis opneemt tegen Norwich City, mag McCormack weer voetballen. De Ier speelde sinds de zomer van 2013 91 wedstrijden voor The Bees. Eerder kwam hij onder meer uit voor Southend United, Charlton Athletic en Swindon Town.

We also thank @FA for acting on the complaint and handing the player concerned an appropriate sanction https://t.co/5KiP7k1ehR #Brentfordfc

— Women in Football (@WomeninFootball) 21 oktober 2016