Inter speelt gelijk tegen Champions League-ticket concurrent AS Roma

EPA

Trevor Wagener • 00:57, 21-04-2019 / Laatste Update: 03:39, 08-01-2024

In de Italiaanse Serie A heeft Internazionale tegenstander AS Roma op afstand weten te houden in de strijd om een plek bij de eerste 4. De nummer 3 van Italië speelde in Milaan gelijk tegen AS Roma: 1-1.

De Romeinen staan 5e en het gat blijft 6 punten. Stephan El Shaarawy had de bezoekers nog op voorsprong gezet in de 14e minuut. Na ruim een uur spelen zorgde de Kroaat Ivan Perisic voor de gelijkmaker. Justin Kluivert viel 10 minuten voor tijd in bij Roma voor Lorenzo Pellegrini, maar kon geen gevaar meer stichten.

Verdeling van de pegels

De eerste 4 plaatsen in de Italiaanse competitie leveren een ticket op voor de groepsfase van de Champions League. Naast Inter en Roma zijn ook AC Milan, Atalanta, Torino en Lazio nog in de race. Atalanta, de ploeg waar Marten de Roon en Hans Hateboer voetballen, kan maandag ten koste van Milan op de 4e plaats komen. Dan moet het wel winnen van de nummer 2 Napoli.