Italiaanse bondscoach stelt verbod op Playstations in: 'Moeten EK winnen geen Call Of Duty'
Luciano Spalletti © ProShots

Italiaanse bondscoach stelt verbod op Playstations in: 'Moeten EK winnen geen Call Of Duty'

12:25, 25-02-2024 / Laatste Update: 13:00, 25-02-2024

Bij de Italiaanse voetbalploeg is de staf helemaal klaar met het gamen van de spelers. Bondscoach Luciano Spalletti heeft daarom een verbod ingesteld op de PlayStation. Volgens de trainer moet Italië het EK winnen en geen Call Of Duty.

In La Gazzetta dello Sport geeft Spalletti uitleg over het verbod voor zijn spelers. "We gaan niet naar het EK om Call of Duty te winnen. Vanaf nu laten ze de PlayStations thuis. Als het heel modern is om tot 4.00 uur 's nachts te gamen terwijl er de volgende dag een wedstrijd is, dan zit er iets niet goed. Veel tijd om te trainen heb ik niet. We moeten het vuurtje bij elkaar aanwakkeren, zodat we het geloof hebben dat we het kunnen."

Titelverdediger

Italië is op het komend EK de titelverdediger na hun overwinning op Engeland in 2020. Spalletti wil dan ook alles op alles zetten om het toernooi weer te winnen. "Ik wil het EK en vervolgens het WK winnen. We gaan niet naar Duitsland om mee te doen. Gezien ons verleden zou dat een verkeerde instelling zijn." Spalletti kende afgelopen seizoen ook een geweldig jaar. Hij maakte de Italiaanse club Napoli na 33 jaar weer kampioen.